RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Він хоче, його не звільняють: повне відео першої публічної істерики Зеленського

Президент України Володимир Зеленський емоційно висловився про відмову Верховної Ради звільняти міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Про це він сказав на брифінгу в Офісі президента.

За словами Зеленського, сам Клімкін раніше заявляв, що хоче і збирається піти у відставку, і команда президента запропонувала Верховній Раді заміну на посаду глави МЗС. Однак парламент відповідного рішення не прийняв. Результатом цього стає відсутність комунікації між президентом і міністерством у питаннях зовнішньої політики.

"Я як Президент України дізнаюся інформацію про наші міжнародні кроки з інтернету, а точніше сказати – з "Української правди". Я зараз кажу про ноту, яку ми отримали від Російської Федерації стосовно повернення наших моряків, та про ноту-відповідь, яку надіслало МЗС. Я, Президент України, в очі не бачив нашої відповіді на ноту РФ. Пан Клімкін не вважає за потрібне обговорювати такі питання з Президентом України. А це питання безпеки, питання життя наших громадян. Це пріоритет кожного президента – подобається він комусь чи ні. Помічники, дипломати кажуть мені, що такі дії можуть поставити під загрозу повернення наших моряків", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Павло Клімкін заявив, що його відомство мало повноваження без узгодження з президентом Володимиром Зеленським направляти відповідь на російську ноту щодо суду над полоненими українськими моряками.