RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Трамп зустрівся з Путіним на саміті G20: перші подробиці і веселе фото

У п'ятницю, 28 червня, президент США Дональд Трамп зустрівся з главою РФ Володимиром Путіним на саміті "великої двадцятки" в Осаці (Японія).

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

Лідери в перерві між засіданнями, як і було заплановано, почали переговори. Російська сторона відвела на зустріч за програмою годину. Згідно ж плану американської сторони на зустріч відведено півтори години, скільки вона й тривала.

Трамп заявив, що сподівається на "відмінний результат" переговорів з президентом Росії, в ході яких планується обговорити питання роззброєння, торгівлі і протекціонізму. За його словами, "все це буде побудовано на дуже хороших взаєминах, які будуть між нами".

"Я думаю, що результат цієї зустрічі буде відмінним", - сказав Трамп.

Президент Росії в свою чергу сказав, що "усі теми позначені, ми давно не бачилися, з часу зустрічі в Гельсінкі".

"Наші співробітники працювали, і дали нам гарну можливість продовжити те, про що ми домовлялися в Гельсінкі", - заявив Путін.

Глави держав не відповідали журналістам, які з початку зустрічі "завалили" обох запитаннями. Путін і Трамп лише з посмішкою кивали пресі. Після закінчення протокольної зйомки журналісти довго відмовлялися покинути кімнату переговорів, незважаючи на прохання співробітників протоколу. Гул голосів журналістів, які коментували спілкування Путіна і Трампа, перекривав слова самих президентів.

Як пише видання "Газета.ru", коли працівники ЗМІ вигукували питання в обхід протоколу, Трамп почув слова про втручання Росії у вибори в 2020 році.

"Не втручайся в вибори", - з посмішкою сказав Трамп Путіну, пригрозивши йому пальцем.

З російського боку в переговорах Путіна і Трампа брали участь глава МЗС РФ Сергій Лавров, помічник президента Юрій Ушаков і прес-секретар президента Дмитро Пєсков. В американську делегацію входять держсекретар Майк Помпео, міністр фінансів Стівен Мнучін, в.о. керівника апарату Білого дому Мік Малвейні, радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон і прес-секретар Білого дому Стефані Грішем.

У мережі тим часом опублікували фото зустрічі Путіна і Трампа.

"Президенти РФ і США на саміті G20 в Осаці. Путін, здається, хвалиться уловом", - підписали знімок в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", стала відома причина, по якій зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського не відбудуться під час саміту G20 в Осаці.