RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Глава ОПУ Зеленського зробив скандальну заяву щодо російської мови на Донбасі

Глава Офісу президента України Андрій Богдан не виключає можливості встановлення офційного статусу російської мови на Донбасі в обмін на мир.

Про це він розповів в інтерв’ю "РБК-Україна".

З приводу заяв президента Володимира Зеленського щодо референдуму і переговорів з Росією Богдан запевнив, що питання стояло не зовсім так.

"Там було не так - не про переговори з Росією, а з якихось тонких моментів, наприклад, по питанню про мову. Ми можемо Донецькій і Луганській області дозволити розмовляти російською мовою, якщо у нас почнеться мир у країні? Ставимо питання – "так/ні". Якщо можемо, тоді Донецьк і Луганськ спілкуються російською мовою", - заявив він.

При цьому на запитання про те, чи готова команда нового президента так ризикнути і дозволити на Донбасі розмовляти російською, Богдан відповів неоднозначно.

"Давайте ще угробимо п'ятнадцять тисяч наших громадян у війні?", - сказав він.

він також додав, що варто "поїхати на фронт, подивитися хто і як розмовляє в окопах і прийняти рішення".

Проте, сам Богдан заявив, що не прихильник російської як другої державної мови.

"Ні. Я сам зі Львова, у мене ж там "бандерівці", я за українську мову і я за Україну. Але у нас є проблема, її треба вирішувати. Ми говоримо нескінченно, а нічого не вирішуємо, а треба вирішувати", - запевнив він.

Як повідомляв "Апостроф", колишній глава Адміністрації президента, а зараз керівник Офісу президента Андрій Богдан назвав розмір своєї зарплати.