RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський відреагував на смертельний обстріл медиків на Донбасі і розлютив мережу

Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріл санітарного автомобіля Збройних сил (ЗСУ) на Донбасі, в результаті якого загинули старший матрос Сергій Майборода і сержант Ірина Шевченко, і викликав хвилю гніву в мережі.

Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Обстріл санітарного автомобіля у Водяному - порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна і підла спроба зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню на Донбасі. Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права. Закликаю наших партнерів в Європі і США належним чином відреагувати на дії, які які аж ніяк не наближають нас до миру", - заявив Зеленський.

У той же час користувачі мережі залишили багато коментарів під його постом. Зокрема, зійшлися на тому, що не потрібно сподіватися тільки на партнерів - Україна і сама повинна діяти.

"Це в черговий раз доводить, що з московитами нема про що домовлятися. Все повинно бути на наших умовах", "А може, домовтеся і повернете людей з того світу?", "Пане президенте, це доказ того, що сподіватися на домовленості з російськими терористами не доводиться", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики цинічно спростовують свою причетність до обстрілу санітарного автомобіля ЗСУ 1 липня.

Раніше стало відомо, що 30 червня під час вечірнього патрулювання Верхньоторецька під обстріл бойовиків потрапили співробітники поліції, в результаті чого двоє патрульних були госпіталізовані.