RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Товариша голови ОПУ Зеленського спіймали на красивій афері в Києві

Товариш голови Офісу президента Андрія Богдана Андрій Вавриш, який колись був чиновником Київської міськдержадміністрації, а зараз є керівником групи будівельних компаній Saga Development, попався на афері, пов'язаній з будівництвом житлового комплексу "Рибальський".

Про це повідомляють Наші гроші.

Так, в 2015 році, через два тижні після того як мер Києва Віталій Кличко порадив Вавришу "писати заяву про звільнення" з Департаменту містобудування та архітектури КМДА, той підписав договір на розробку ДПТ Рибальського від мерії.

Зокрема, виконавцем розробки стало ТОВ "Терра Проджект", яке зараз тісно співпрацює з Saga, а інвестором розробки - ТОВ "Міжрегіональний центр технічної інвентаризації", яким на той момент керував Дмитро Овсій. Останній - юрист і представник самого Андрія Вавриша в судах. Разом з тим, Овсій є керівником і співвласником ряду компаній в партнерстві з панамською корпорацією "Тревор Бізнес С.А.". Саме вона зараз виступає власником Saga Development.

Відповідно, екс-чиновник, працюючи в профільному Департаменті, через родинні компанії фактично готував свою ж майбутню забудову.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Богдана помітили на концерті співака з Росії.