RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Скасування санкцій ЄС проти Януковича: експерт назвав "помічників" з України

Правоохоронці, які працювали при попередній владі в Україні, так і не змогли довести Євросоюзу провину Віктора Януковича та його оточення в подіях, які відбулися в Україні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

За його словами, з цієї причини і були зняті санкції з екс-президента і чиновників його часу.

"Тому це питання до генерального прокурора та іншого керівництва, які робили багато гучних заяв про ці злочини, які дійсно могли мати місце. Але в правовому полі вони не зробили абсолютно нічого - тільки піарилися на цій темі. Ймовірно, у них не було політичної волі або їх стримувало бажання отримати певну винагороду за те, що цього не роблять", - сказав Петренко.

Він підкреслив, що в країні немає рішень і виробництв з економічних злочинів, зате є рішення суду про держзраду Януковича.

"А усі ж розповідали про те, що КАМАЗами вивозилися гроші; про те, де і як син Пшонки і Янукович-молодший дерибанили, які застосовували схеми на митниці, в податковій. Але не було жодного розслідування, рішення суду, які б розкривали ці схеми і не давали їм працювати. Логічним може бути висновок, що хтось був зацікавлений у збереженні цих схем. А щодо підозрюваних не продовжували розслідування тільки тому, що вони ділилися і давали пояснення, як ці схеми працюють. Була зацікавленість - пряма або опосередкована", - завершив експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Піар і нічого більше: чому Європа прийняла рішення на користь Януковича.