RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Фігурант "бурштинової справи" Поляков ігнорує суд і продовжує балотуватися в Раду - ЗМІ

За два місяці, 12 вересня, у Печерському районному суді Києва слухатиметься так звана "бурштинова справа", фігурантом якої, серед інших, є народний депутат від партії "Народний Фронт" Максим Поляков.

Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень, передає УНН.

Кримінальне провадження № 42016000000003712 було відкрите 28 листопада 2016 року, за фактом одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Досудове розслідування у справі тривало майже два роки. Його здійснювали детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України.

У жовтні 2018 року обвинувальний акт у "бурштиновій справі" було передано до суду.

Зокрема Полякову, який є підозрюваним у справі, інкримінується ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Попереднє судове засідання у справі відбулося у червні цього року. Втім, прокурори скаржаться, що обвинувачені не з’являються до суду і про причини своєї неявки суд не повідомляють.

Тим часом Поляков проводить активну передвиборчу кампанію на 101-му окрузі в Кіровоградській області, і знов хоче потрапити до Верховної Ради.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: