RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Хто такий Медведчук: давній друг Путіна дав вичерпну відповідь

Фінансовий аналітик, а в минулому радянський розвідник і однокурсник Путіна по інституту КДБ Юрій Швець розповів, ким насправді є олігарх Віктор Медведчук і за сумісництвом кум президента Росії Володимира Путіна.

Про це він розповів в інтерв'ю Обозревателю.

"Нагадаю вам, хто такий Медведчук. Це агент КДБ зі студентських часів під оперативним псевдонімом "Соколовський" і людина, яка придбала нові можливості й нове дихання відтоді, як стала кумом Путіна. На території України він підміняє собою всі резидентури спецслужб РФ – ФСБ, СЗР, ГРУ. Вони Кремлю не потрібні, поки в Україні є Медведчук. Він виконує колосальний обсяг агентурної роботи. Це джерело найважливішої політичної інформації про ситуацію в країні. Причому, з огляду на коло його зв'язків, це найцінніша інформація", - розповів він.

За словами розвідника, поради, які дає Медведчук Путіну, часто призводять до зворотних результатів, але як агент-інформатор Медведчук безцінний.

"Далі, це агент-вербувальник. Він вербує людей які агентів Кремля. Судячи з його майже тріумфального повернення в Україну, в цій справі він домігся великих успіхів. Ось як він за останні декілька років проник на ринок нафтопродуктів України? Хто його туди пустив і на яких умовах? Хто йому дав можливість захопити розкручені телеканали? Як це сталося, якщо в Україні йде війна проти агресора, агентом якого він є?! Дайте відповідь на ці питання, і ви дізнаєтеся про завербованих Медведчуком агентів", - додав Швець.

На його думку, заволодіння Медведуком у власність телеканалів - це важливий канал реалізації активних заходів Кремля, які він транслює через підконтрольні телеканали.

"Ось вам розвідознака: якщо Медведчук безперешкодно веде бурхливу політичну й економічну діяльність в Україні, це означає, що в країні компрадорська влада, яка за спиною народу тихо веде закулісні торги з Кремлем. Тому команді Зеленського необхідно в терміновому порядку ухвалити закон про іноземних агентів. Для цього можна використовувати досвід США, де такий закон був ухвалений ще в 1938 році для боротьби з прогітлерівського п'ятою колоною, яка набирала силу. Такий закон необхідний Україні як повітря. Якщо російська агентура, що сидить на самому верху нинішньої "еліти", не буде відсторонена від влади, майбутнє країни абсолютно безнадійне", - відзначив аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Нацраді натякнули, що Медведчуку нічого не буде через скандал з телемостом.