RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Часу залишилося мало: як Захід намагається "продати" Україну Путіну

Деякі європейські держави зацікавлені в тому, щоб в нашому регіоні був російський менеджмент.

Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, зараз все більше західних політиків говорить про це.

"У Франції явно ростуть думки про те, що ми повинні залишитися на перспективу буферною зоною. Для багатьох у Франції це вигідно, оскільки є значний прошарок політиків і бізнесменів, які не хочуть створювати собі проблеми з Росією і не хочуть бачити Україну як частину Європи. Рішення ситуації по Україні - це як баба з возу", - зазначив він.

Також міністр додав, що в Німеччині такі думки також не є домінуючими. При цьому він підкреслив, що більш половини європейських країн готові стати на бік Росії в якийсь момент.

"Питання санкцій реально важливе, але є прагнення до створення нової "нормальності" з Росією. Я вважаю, що це може підтримати більше половини європейських країн в якийсь момент. Тобто, я про це можу сказати абсолютно серйозно", - заявив Клімкін.

Міністр підкреслив, що в України залишилося вкрай мало часу, щоб змінити ситуацію.

"Часу у нас точно небагато. Якщо подивитися міжнародний контекст по всіх напрямках, то він погіршується, ускладнюється. Подивіться на Близький Схід, є кампанія в США, є якісь торговельні суперечки", - завершив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 11 липня Верховна Рада не зібрала достатньо голосів для звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України.