RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зеленський ввів зміни в службу в армії під час війни

17 липня президент України Володимир Зеленський вніс зміни до положення про проходження військової служби у Збройних силах України.

Як йдеться на сайті глави держави, при введенні воєнного стану в населені пункти відправлять військовослужбовців із збереженням на військовій службі без виключення зі списків особового складу.

Заміщення посад військовослужбовцями

Заміщення буде здійснюється відповідно до переліку посад у військових адміністраціях, які підлягають заміщенню військовослужбовцями військових формувань, особами рядового і командного складу правоохоронних органів. Перелік посад, які можуть бути заміщені такими військовослужбовцями, затверджений главою держави.

Відрядження та відкликання військовослужбовців з військових адміністрацій

Вони здійснюються наказами начальника Генштабу. При необхідності глава Генштабу може відкликати з військової адміністрації відряджених військовослужбовців.

Відряджені військовослужбовці звільняються з посад у військових адміністраціях і знову спрямовуються в його розпорядження в наступних випадках:

  • припинення або скасування воєнного стану;
  • завершення виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки;
  • невиконання військовослужбовцям обов'язків на займаній посаді.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у мережі з'явилися нові фотожаби на президента України Володимира Зеленського і останні події, пов'язані з ним.