RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Для Росії добре, а для нас - немає: у Зеленського пояснили відмову від військового параду

Помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір пояснив скасування військового параду на День незалежності тим, що "парад - спосіб показати швидку перемогу".

Про це він заявив в інтерв'ю lb.ua.

"Я вважаю, що парад - спосіб показати швидку перемогу. У нас таки не спринтерська дістанція.У мене засіли в голові спогади про Іловайськиий котел 2014 року. Тоді я чув і читав думки військових, що в зв'язку з парадом сталася та трагедія, що якісь війська або техніку не було вчасно відправлено на фронт. Тому парад як популізм, мені здається, не потрібен. Також багато хто сприймає парад як акт демонстрації сили; підтвердження того, що армія - наша гордість, слава, честь. Ми відзначимо День Незалежності. Зараз думаємо про якусь альтернативу. Може, це суб'єктивне моє ставлення, але я вважаю, що парад як демонстрація сили хороша для країн на кшталт Росії, тоді як у нас в армії все недобре по відношенню до людей", - зазначив він.

За його словами, на даний момент українська армія набагато сильніше, ніж в 2014 році.

"Путін може піти на мир, тому що армія, яка зустрічала опір з боку України в 2014 році, і сьогоднішня - два різних рівня з бойового досвіду, по оснащенню. Але ми також бачимо, чого ще не вистачає і як живуть солдати в АТО", - додав Шефір.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Скасувати не можна залишити: що думають військові про парад на День незалежності.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика