RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Пропаганда Кремля видала фейк про звірства депутатів Ради: в Україні відповіли

Російські пропагандисти видали черговий фейк про народного депутата Ігоря Мосійчука, який нібито знущався над полоненими в "секретній в'язниці" СБУ в Маріуполі в 2014 році.

Про це повідомляє інформагентство УНІАН.

Так, пропагандисти РІА "Новости" заявили, що "знайшли" одного з нібито колишніх ув'язнених "секретної в'язниці" СБУ Кирила Філічкіна. Він стверджує, що Мосійчук "його катував". Нібито екс-засуджений розповів, що допит йому влаштували навесні 2014 року, але, за офіційними даними, його затримали в тому ж році в серпні.

Крім того, росіяни "знайшли" ще одного "колишнього ув'язненого" Михайла Шубіна. Він "назвав місця поховань загиблих в'язнів секретної в'язниці в Маріуполі".

Сам же нардеп Мосійчук спростував всі звинувачення пропагандистів.

"Я взагалі нікого в житті не катував, навіть кота не образив", - підкреслив депутат.

За словами Мосійчука, у в'язниці СБУ в Маріуполі він ніколи не був, а всі затримані, які при ньому як в той час заступнику командира батальйону "Азов" давали свідчення, робили це добровільно.

"Якщо під час затримання вони були десь кимось поранені, я перепрошую, але в затриманні участі не брав особисто", - зазначив Мосійчук.

"Я здогадуюся, що це за персонаж (Шубін - ред.), його недавно поміняли. Він намагався українського кота на російську територію забрати і розповідав, що по дорозі з Маріуполя до Києва я його "різав". Тепер, виявляється, що я його "різав" у в'язниці СБУ в Маріуполі. Якби я коли-небудь різав, то я б його зарізав, але катувати і знущатися - це не мої правила", - підкреслив депутат.

Також в росЗМІ пишуть, що нібито в знущаннях над полоненими також брав участь нардеп Олег Ляшко.

Як повідомляв "Апостроф", російський космонавт, герой Росії в ОБСЄ заявила, що особисто бачила з борта МСК, як ВСУ бомблять мирне населення Донбасу.