RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Перемогу хочуть вкрасти: у Вакарчука зробили заяву про фальсифікацію виборів

Партія "Голос" заявила про фальсифікацію виборів на 118 виборчому окрузі у Львові, де її представниця Галина Васильченко нібито програє нардепу від БПП Богдану Дубневичу.

Як йдеться у заяві політсили, результати екзит-полу, проведеного соціологічною агенцією ФАМА, засвідчили перемогу Васильченко над Дубневичем з результатом 36,3% проти 22,9%. Крім того паралельний підрахунок голосів, який проводився партією, також показував перемогу представниці "Голосу" з перевагою у 1500 голосів.

Натомість, з 22:00 21 липня, коли на сайті ЦВК з'явилися перші дані з округу, Дубневич лідирує на 3%. Перш за все це сталося у зв'язку із тим, що до ЦВК в першу чергу надійшли дані з дільниць, на яких переміг саме Дубневич.

Окрім того, у вечірній час спостерігачі "Голосу" помітили аномальне зростання явки виборців в сільських дільницях, яке місцями сягало 90%, в той час як загальна явка по Львівській області склала 53,42%.

Далі, за інформацією партії, з 2 ночі почалося штучне затягування роботи окремих ДВК на яких перемогла саме Васильченко. Також окружний виборчком додатково скеровує на уточнення протоколи тих ДВК, де виграє Васильченко, посилаючись на "технічні підстави".

В партії вважають, що ситуація на окрузі уже є вкрай загрозливою.

"Вважаємо, що вже здійснюється сценарій викрадення перемоги у кандидата політичної партії "Голос" у виборчому окрузі № 118. Маємо в всі підстави сумніватися у можливості встановлення чесних результатів", - сказав лідер політсили Святослав Вакарчук.

У зв'язку із ситуацією партія просить ЦВК та правоохоронні органи забезпечити чесний підрахунок голосів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що на округ під Житомиром задля забезпечення правопорядку відправили спецназ.