RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Окупанти в Криму попросили Росію про переговори з Україною

Окупаційна адміністрація Криму збирається "звернутися до керівництва" Росії з проханням ініціювати переговорний процес з Україною про пропуск на півострів води з Дніпра.

Про це повідомив заступник голови так званої "Ради міністрів" Криму Георгій Мурадов.

Мурадов назвав воду річки Дніпро "нашою", оскільки вона йде з території РФ (витік Дніпра знаходиться в Росії).

"Ми хотіли б просити допомогти почати зондаж, може бути, переговорний процес з українською стороною про те, щоб вони нашу воду пропускали до Криму. Це не вода річки Дніпро, яка належить Україні, це наша вода, що йде з території РФ", - сказав він на засіданні ради по поліпшенню "інвестиційного клімату" на окупованому півострові.

Крим почав відчувати проблеми з водопостачанням в квітні 2014 року після його окупації Росією. Україна припинила поставки на півострів дніпровської води по Північно-Кримському каналу, який забезпечував до 90% потреб Криму в воді, як для заповнення водосховищ, так і для зрошення. У найскладнішій ситуації опинилися східні і північні регіони півострова. На півночі Криму проблеми виникли в Джанкойському, Красноперекопському районах і місті Армянськ, де спостерігається засолення підземних вод.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич заявив, що Україна не збирається відновлювати постачання прісної води по Північно-Кримському каналу.