RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Затримання Гримчака: адвокат оприлюднила цікаві подробиці

Адвокат Тетяна Матяш заявила, що факт передачі коштів заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку не було зафіксовано, замість півмільйона доларів виявили календарики.

Про це Матяш заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

На питання про те, чи був факт передачі грошових коштів, зафіксований він або задокументований, адвокат відповіла наступне:

"Ні. Грошових коштів там було - ну, у нього вилучили його власні кошти і там ще якісь кошти, десь про тих півмільйона, що вони розповідають, - ні, не було. Там півмільйона - це були календарики".

Також, за словами адвоката, слідство не пояснювало, за що конкретно затримали підозрюваного Юрія Гримчака. Але надали протокол, який Матяш зачитала.

"Факт вчинення 25.12.2013 року на автодорозі Київ - Харків замаху на вбивство з корисливих мотивів на замовлення за попередньою змовою групою осіб Чорновіл Т. М., а також за фактом вчинення службовими особами Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб з корисливих мотивів умисних дій", - сказала вона.

Відзначимо, на даний момент невідомо, де знаходиться підозрюваний, за словами Матяш, його повинні були доставити в ізолятор тимчасового утримання, але доставили чи ні, адвокат не знає.

"Однак чи довезли, або відвезли, - мені це достеменно не відомо, оскільки відвозити їх в ІТТ вирішили після 2 ночі", - додала вона.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в середу, 14 серпня, Генеральна прокуратура України (ГПУ) прийшла з обшуками до заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку.