RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Верховна Рада затвердила склад нового уряду: всі прізвища, дані про міністрів і їх фото

У четвер, 29 серпня, Верховна Рада України затвердила склад нового уряду.

Прем'єром-міністром став заступник голови Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Гончарук.

Олексій Гончарук має юридичну освіту, працював керуючим партнером в одній з юридичних фірм. Балотувався до Верховної Ради в 2014 році і набрав 0,1%.

Також Гончарук був радником екс-міністра екології Ігоря Шевченка. З 2015 року він очолює офіс ефективного реагування BRDO - офіс з питань спрощення взаємодії бізнесу і держави.

Міністром оборони - позаштатний радник президента Андрій Загороднюк.

Андрій Загороднюк - екс-керівник проектного офісу реформ Міноборони, навчався в Київському національному університеті ім. Т.Шевченка, Університеті Уарвік і Оксфордському університеті. Йому 44 роки.

Він має більше 16 років досвіду роботи на керівних посадах в гірничодобувній і виробничій галузях. З 2014 року - громадський активіст, волонтер. 5 липня 2019 року був призначений позаштатним радником президента Зеленського.

Главою МЗС - заступник голови Офісу президента Вадим Пристайко.

Вадим Пристайко в 2012-2014 роках працював послом України в Канаді. З 2014 року був першим заступником міністра закордонних справ України. З 2017 і до сих пір він очолював місію України при НАТО. Має дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника першого класу.

22 травня президент Володимир Зеленський призначив його на посаду заступника голови Адміністрації Президента (нині Офісу президента).

Міністром внутрішніх справ - Арсен Аваков.

Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ з 27 лютого 2014 року, хоча деякі представники громадськості не раз вимагали його звільнення. До цього він був народним депутатом від "Батьківщини".

Згодом Аваков представляв "Народний фронт". У 2005-2010 роках Аваков очолював Харківську обласну держадміністрацію.

Міністром економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства - почесний президент київської школи економіки Тимофій Милованов.

Тимофій Милованов за освітою економіст. Навчався в КПІ і Києво-Могилянській академії, закінчивши які отримав два магістерських диплома. У 1999 році отримав ступінь магістра економіки в Київській школі економіки. У 2004 році отримав ступінь PhD з економіки в Університеті Вісконсін-Медісон.

Влітку 2015 року Милованов став членом міжнародної академічної ради Київської школи економіки (KSE), зараз є її почесним президентом. 7 липня 2016 року постановою Верховної Ради України №1440 призначений членом Ради Національного банку України строком на 5 років. Влітку 2019 організував тижневе навчання від Київської школи економіки для майбутніх нардепів від "Слуги народу".

Міністром фінансів - Оксана Маркарова.

Оксана Маркарова закінчила Києво-Могилянську академію за спеціальністю "екологія". Під час навчання проходила практику у Світовому банку в США. Отримала магістерський ступінь у галузі фінансів в Університеті Індіани.

У 2003-2014 рр. очолювала інвестиційну групу ITT. У квітні 2016 го стала першим заступником міністра фінансів. Проявила себе як співавтор програми макроекономічної стабілізації в Україні.

Міністром освіти і науки - депутат від партії "Слуга народу" Анна Новосад.

Анна Новосад народилася 28 липня 1990 року. У 2013 році отримала ступінь магістра європейських студій в Університеті Маастрихта, Нідерланди. Є стипендіатом Фонду Відкритого Суспільства.

Протягом 2012-2013 років стажувалася в аналітичних центрах Іспанії і Чехії, учасник українсько-канадської парламентської програми.

У Міносвіти працює з 2014 року. З березня по листопад 2014 року обіймала посаду радника міністра, після чого в грудні 2017 очолила управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН.

З грудня 2017 року - генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції.

Міністерство соціальної політики очолила Юлія Соколовська, яка працювала радником у Мінфіні.

Юлії Соколовській 34 роки. Займала посаду радника в Міністерстві фінансів. Раніше була директором департаменту витрат бюджету соціальної сфери в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.Соколовська навчалася в Національній академії держуправління при президенті України, КНЕУ, Об'єднаному віденському інституті. Працювала керівником напряму "Підтримки реформи охорони здоров'я" в USAID.

МОЗ очолила Зоряна Скалецька.

Зоряна Скалецька (Черненко) - доцент Національного університету "Києво-Могилянська академія", доктор правових наук, головний експерт медичної групи Реанімаційного Пакету Реформ, експерт Центру підтримки реформ при Кабміні.

Очолює громадську організацію "Форум здоров'я" і є членом Всесвітньої Асоціації медичного права.

Міністром юстиції став колишній глава правління "Офісу ефективного регулювання" Денис Малюська.

Денису Малюсьці - 37 років. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, який закінчив за спеціальністю "правознавство". У 2012-2016 навчався в Лондонському університеті.

У 2010 році був призначений консультантом з розвитку приватного сектора Групи Світового банку. На цій посаді він надавав технічну підтримку урядам України і країн Центральної Азії. На парламентських виборах у 2019 році обраний народним депутатом від партії "Слуга народу", №21 в списку. Він - голова правління BRDO/World Bank Group.

У 2010-му почав працювати в Групі Світового банку як консультант з розвитку приватного сектора.

Міністерство транспорту очолив Владислав Криклій.

Владислав Криклій закінчив КНУ ім. Шевченка за спеціальністю "фінанси". У 2014-му став радником міністра внутрішніх справ.

У 2015-му очолив Головний сервісний центр МВС України. Його називають головним реформатором сервісних центрів МВС.

Міністром молоді, культури і спорту став колишній гендиректор українського телеканалу СТБ Володимир Бородянський.

Володимиру Бородянському - 45 років. Він народився 15 січня 1974-го в Новому Роздолі на Львівщині. У 1997-му закінчив Київський національний економічний університет, фінансово-економічний факультет, спеціальність "Фінанси і кредит".

У 2004-му став генеральним директором телеканалу СТБ, а з березня 2012-го очолював медіагрупу StarLightMedia. На посаді керівника StarLightMedia Бородянський пропрацював шість років, а на СТБ - більше 15. Пішов зі структури в грудні 2018 го. З 29 липня 2019 року Бородянський став позаштатним радником президента Володимира Зеленського.

Міністром Кабінету міністрів став український бізнесмен, колишній IT-директор "ПриватБанку" Дмитро Дубілет.

Уродженець Дніпра Дмитро Дубілет здобув освіту, зокрема, в США і Німеччині, Лондонській бізнес-школі, а також в КНУ Шевченка, де закінчив факультет міжнародних відносин.

Найбільше Дмитро Дубілет запам'ятався на посаді IT-директора "ПриватБанку". Паралельно з 2015 року Дмитро Дубілет займався розвитком порталу iGov - порталу держпослуг, який повинен боротися з корупцією і підвищувати ефективність роботи чиновників.

Міністерство з питань ветеранів і тимчасово окупованих територій очолила заступник міністра у справах ветеранів Оксана Коляда.

Оксана Коляда народилася 4 вересня 1980 року. У 2015-2017 року Оксана Коляда проходила службу в ЗСУ і має звання полковника запасу. Працювала начальником комунікацій і преси Міноборони. У 2016 - 2017 рр. Оксана Коляда була творцем спеціалізованих курсів для журналістів, які працюють у зоні проведення АТО.

Протягом 3 місяців 2017 року - заступник командувача АТО.

2016 - 2017 рр. - Голова робочої групи Комітету реформ Міністерства оборони України по розробці системи стратегічних комунікацій у ЗСУ.

Віце-прем'єр-міністром України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції став Дмитро Кулеба.

До призначення на посаду в уряді Дмитро Кулеба обіймав посаду постійного представника України при Раді Європи.

Віце-прем'єр-міністром - міністром цифрової трансформації - Михайло Федоров.

Михайло Федоров народився 21 січня 1991 року. Закінчив факультет соціології та управління Запорізького університету, Вищу політичну школу, освітню школу представників НАТО в Україні.

У 2019 став керівником digital-напрямку передвиборчої кампанії Володимира Зеленского. Менш ніж за півроку він створив інтернет-спільноту з аудиторією в півмільйона користувачів.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України - Олексій Оржель.

Олексій Оржель народився 26 січня 1984 р. Закінчив Інститут енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут".

З жовтня 2014 був головою Української асоціації відновлюваної енергетики, яка займалася популяризацією "зеленої" енергетики і брала участь у розробці профільних законопроектів.

Міністр розвитку громад і територій України - Олена Бабак.