RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Соратник Медведчука потрапив в скандал через бізнес дружини в Росії

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тарас Козак забув вказати в декларації про доходи свою цивільну дружину Наталію Лавренюк, яка має загальний нафтовий бізнес в Росії з подружжям Оксаною Марченко та Віктором Медведчуком.

Про це повідомляється в розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях".

Відзначається, що Наталя Лавренюк володіє 25% акцій в компанії "НЗНП Трейд", яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійську, а дружина нардепа від ОТЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко контролює в цій компанії 61%.

Це - частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє українська телеведуча через фірму TUMILLON INVESTMENTS LTD.

Крім цього, в Україні Наталія Лавренюк є власницею збиткового приватного підприємства "Лілія", 12 квартир в Києві і Львові, десятка земельних ділянок в Київській області.

Відомо, що за останні 14 років вона офіційно заробила близько 5 мільйонів гривень, але, як відзначають в розслідуванні, це ніяк не пояснює наявність такої кількості нерухомого майна.

За даними "Схем", з 2006 року Наталія Лавренюк - постійна супутниця нардепа Тараса Козака в закордонних відрядженнях. Разом вони здійснили понад 100 перельотів. Мають спільну дитину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, на яких авто їздять керівники нової Ради.