RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Україні показують "морквину": озвучено небезпечний план Путіна

Стало відомо, який сценарій готує президент Росії Володимир Путін для України, застосовуючи прийом обіцянок із "дешевим газом".

Про це йдеться в матеріалі Zn.ua.

"Останні кілька місяців з Москви нам показують "морквину" — традиційний прийом із "дешевим газом", який уже тричі було обіцяно перевіреним партнерам за схемою "РосУкрЕнерго" під кремлівським кураторством. Через путінські ЗМІ в Україні, які чомусь інерційно вважають контрольованими кумом російського президента, обіцяють 25% знижки в ціні. Обіцяючи знижку, чомусь не спромоглися заплатити 2,8 млрд дол. США "Нафтогазу" за рішенням Стокгольмського арбітражу. Саме це й вказує на те, що має місце невигадливий трюк у стилі наперсточників з 90-х. Пообіцяти — не обов'язково зробити, а якщо й зроблять, то це буде тимчасово. Просто потрібно, щоб жертва заковтнула наживку, а далі — буде задіяно технології, відпрацьовані під новорічні кризи 2005–2006, 2008–2009 років", - пише видання.

Крім цього, бачачи відсутність належної реакції, як-от прибуття делегації "Нафтогазу" до Москви, намагаються погрожувати, поєднуючи в пакет вимоги недоторканности путінської інформаційної зброї в Україні у вигляді групи телеканалів-ретрансляторів і підписання газових контрактів не лише на транзит, а й закупівлю газу (вочевидь, "Газпрому" сутужно без українського ринку).

"Мовляв, якщо газо-політичного пакета в Києві не сприймуть, то президента спіткають ризики, не сумісні з владою. До того ж наголошується, що Європа в питанні газу діятиме суголосно з Росією. "Шредеризація" європейського політикуму наплодила всередині ЄС чимало таких, хто ретранслює російську позицію", - уточнюється в матеріалі.

Також стало відомо, який сценарій у Росії можуть готувати Україні на зиму-2020.

"У Росії не приховують, що транзит газу територією України буде припинено з 10.00 1 січня 2020 року. Можна, звісно, сподіватися, що нашим партнерам з ЄС вдасться переконати Росію підписати новий транзитний контракт, однак не факт, що Єврокомісії та ключовим європейським гравцям стане для цього політичної волі. Швидше, вони діятимуть шаблонно, як 2009-го, — тиснутимуть на слабшу сторону переговірного трикутника, тобто на нас, з метою схилити підписати будь-який контракт — байдуже, відповідатиме він нашим інтересам чи ні. Однак не тільки газом єдиним нас схилятимуть до капітуляції, діючи енергетичними важелями. Сценарій, який готується ззовні й зсередини, можна назвати сценарієм гетерогенного впливу, мета якого — самодеструкція противника, тобто ми самі власними руками себе ж маємо перемогти", - пишуть автори.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Україні подешевшає газ для населення.