RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Посади голови КМДА не буде: у Зеленського анонсували гучні реформи

Можливо, в новій редакції закону "Про столицю" такої позиції як глава КМДА взагалі не буде.

Про це повідомляє ресурс LB.ua, посилаючись на слова Олександра Корнієнка, одного з лідерів і найбільш публічних представників команди Володимира Зеленського.

"Почнемо зі звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА. За моєю інформацією, яку підтверджують кілька членів Кабміну, рішення на засіданні приймалося з голосу, без підготовки належних документів. Чому такий поспіх і що зараз з Києвом? Це треба запитати в першу чергу в Офісі президента, їх стратегію. Тому що тут тактичне питання", - заявив він.

Також член команди президента пояснив, чому можуть прибрати посаду глави КМДА.

"Зрозуміло, що зараз вона є в Конституції, але в тих змінах, які ми плануємо в цілому по децентралізації, не буде глав ОДА. Київ хоч і регулюється окремим законом "Про столицю", але він не може випадати із загальної канви. Якщо у всій країні не буде ОДА, чому вона буде в Києві? Відповідно "танці" навколо посади голови КМДА вже втрачають актуальність", - зазначив Корнієнко.

Також він підкреслив, що автори відповідного законопроекту "група наших депутатів".

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський заявив, що протягом першого року його президентства в Україні будуть запущені всі головні реформи.