RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Візит Зеленського в США: з'явилися деталі його першої зустрічі в Нью-Йорку

Президент України Володимир Зеленський в Нью-Йорку розповів представникам діаспори про свої плани відновлення територіальної цілісності України.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ", посилаючись на слова президента Українського конгресового комітету Америки (УККА) Андрія Футея.

Нагадаємо, увечері в понеділок, 23 вересня, в рамках візиту в Нью-Йорк для участі в Генеральній асамблеї ООН Зеленський провів свою першу зустріч - відвідав Український інститут Америки, де поспілкувався з діаспорою.

"Президент був дуже відкритий з нами. Він людина, яка має страшний вантаж на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої плани, в тому числі по Донбасу, Криму", - зазначив Футей.

Президент УККА повідомив, що громада з задоволенням відзначила той факт, що Володимир Зеленський приїхав на зустріч з діаспорою першим чином, відразу з літака.

"Він нас запевнив, що його шлях полягає в подальшому захисті української ідентичності, української територіальної цілісності, повернення всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну", - підкреслив Футей.

За його словами, президент також розповів про своє бачення ролі американської діаспори, зокрема, в спілкуванні з американською владою щодо подальшого розвитку України.

"Звичайно, кожен хотів би чути більше. Але треба розуміти, що йдуть переговори. Страшні переговори. З нашими союзниками - з Америкою, Канадою, Францією, Німеччиною. І навіть якби президент хотів сказати всі деталі, зараз цього не можна робити", - пояснив він.

Глава УККА зазначив, що українці США щиро бажають Зеленському вдалих зустрічей в Нью-Йорку. Він також розповів, що громада поділяє занепокоєння з приводу скандалу у внутрішній політиці США, пов'язаного з Україною.

За словами Андрія Футея, український лідер пояснив, що очікує від зустрічі з президентом США, перш за все, відкритості.

"Президент чітко сказав, що він хоче почути від Трампа - який його план по Україні", - розповів Футей.

За словами президента УККА, в такий "неприємний час", коли Україна опинилася в епіцентрі політичного протистояння двох американських партій, "головне, щоб ми тримали лінію, щоб надалі і республіканці, і демократи підтримували Україну, - так, як це завжди відбувалося до цих пір".

Як повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп заявив, що не чинив тиску на главу України Володимира Зеленського в ході телефонної розмови, навколо якої розгорівся гучний скандал.