RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні пояснили "донбаський реверанс" Лукашенка в бік Росії

В Україні знайшли точне пояснення заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про врегулювання конфлікту на Донбасі без участі США.

Їм в колонці на "Апострофі" поділився аналітик "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич.

"Лукашенко часто намагається робити гучні заяви, але за останні півроку співпраця Білорусі та США набула істотного розвитку. Було вирішене питання щодо відновлення дипломатичної співпраці, йшла розмова про економічну співпрацю, є співпраця спецслужб. Тому, з одного боку, заява Лукашенка – це такий собі реверанс у бік РФ", - впевнений він.

За його словами, її можна використати у випадку негативної реакції на зустріч із українськими журналістами у зовнішньому полі.

"Але два тижні тому, під час візиту заступника керівника Держдепу, президент Білорусі говорив, що зацікавлений у більшій ролі США в цьому регіоні і без участі Вашингтону урегулювання ситуації в Україні неможливе. Лукашенко знаходиться достатньо важкій позиції. Він намагається проводити політику із залучення інших центрів сили у Білорусь, щоб урівноважити вплив РФ, щоб мати більше поле для маневру. На шпагаті Лукашенко знаходиться вже останні років 20", - додав аналітик.

Детальніше про ключові моменти розмови Лукашенка з журналістами, читайте в матеріалі "Апострофа": Останній диктатор Європи: навіщо Лукашенкові потрібна дружба з Україною.