RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Принесли шини до ОПУ: з'явилися нові фото, відео та вимоги учасників акції в Києві

Учасники акцій, що прокотилися по всій Україні, причиною для яких стала згода на включення "формули Штайнмаєра" в новий закон по Донбасу, висунули основні вимоги.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа", якому вдалося зняти нові фото і відео з місця подій.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Так, судячи, з тексту документа, який потрапив в руки журналіста, протестуючі вимагають заборони будь-якого правового режиму, який би якимось чином обмежує суверенітет України.

Також у вимогах вказується заборона на звільнення від кримінальної відповідальності учасників незаконних збройних формувань, а також створення подібних формувань на території України.

Всього в документі п'ять пунктів, на яких наполягають учасники акції.

На відео видно, що протестуючі вже перемістилися під стіни будівлі Офісу президента. Активісти озвучують гасла: "Ні капітуляції!" і "Вова, виходь!" Друге гасло, скоріш за все, адресовано президенту України Володимиру Зеленському з проханням вийти до учасників акції.

Відзначимо, що ввечері середи, 2 жовтня, такі акції проходять не тільки в Києві, а й у Львові, Харкові, Вінниці, Одесі, Тернополі.

Детальніше про ситуацію, що виникла, читайте в матеріалі "Апострофа": Лише символ: навіщо Україні потрібна "формула Штайнмайера".