RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Зеленський призначив новим секретарем РНБО екс-мера Луганська: фото і деталі біографії

Президент Володимир Зеленський призначив Олексія Данилова Секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

Про це повідомляють на офіційному сайті глави держави.

Відповідний указ №733/2019 був підписаний 3 жовтня поточного року.

Фото: газета "День"

Олексій Мячеславович Данилов (56 років) - народився 7 вересня 1962 року в місті Кришталевий (до перейменування Красний Луч) Луганської області.

Трудовий шлях почав в якості ветеринара-фельдшера підсобного господарства Ворошиловградського заводу фруктово-мінеральних вод. Але перебудова внесла свої корективи в можливі плани Данилова стати видатним ветеринаром і він пішов головою кооперативу "Білий Лелека", потім директором Луганського МПП "Віра" (продуктові магазини з дефіцитними продуктами), в дев'яностих пішов в міські депутати, а потім і в мери Луганська.

Місцеві жителі проголосували за успішного бізнесмена і 31-річний Данилов переміг на виборах, ставши наймолодшим мером в історії міста.

Оцінки його мерської діяльності є вельми неоднозначними, від "кращий в історії Луганська мер" до "аферист і пройдисвіт".

За час його правління в місті стався трагічний випадок. У день святкування 200-річчя Луганська на нещодавно відкритій естакаді почалася тиснява і загинули люди.

Мерську посаду Данилов залишав зі скандалом. У вересні 1997 року Данилов був усунений з посади міського голови. Йому не вдалося налагодити контакт з депутатами.

Данилова нібито звинуватили у фінансових махінаціях, суміщенні влади і бізнесу. Місцева преса також пов'язувала Данилова з відомим луганським кримінальним авторитетом Доброславом, застреленим в 1998 році.

Далі Данилов ще був у політиці, але потім його кар'єра перервалася. На сьогоднішній день він знову повернувся "до лав чиновників". Про це говорять, що до цього причетний кварталівець Максим Ткаченко, який родом з Луганська і пройшов в Раду під №25 списку "Слуга народу". Нібито замовив слово перед Зеленським за Данилова. Але офіційно це припущення поки нічого не підтверджує.

Як повідомляв "Апостроф", в команді президента Володимира Зеленського розглядають соратницю екс-президента України Віктора Януковича Олену Лукаш, яка раніше відзначилася фейком про трагедію 2 травня в Одесі, на посаду члена Центральної виборчої комісії (ЦВК).