RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"Слуга народу" зробив гучну заяву про роль Кремля у створенні закону про статус Донбасу

Рішення Верховної Ради України про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей буде узгоджено з позицією Росією.

Про це повідомив журналістам народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко в кулуарах парламенту.

Народний депутат, який очолює парламентський комітет з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, підкреслив, що підготовкою законопроекту з цього питання Верховна Рада буде займатися за сприяння Офісу президента.

"Немає ніяких сумнівів, що оточення президента, його радники, співробітники Офісу президента будуть задіяні в цій роботі, оскільки вони є учасниками переговорів з РФ, є носіями знань про те, які умови окреслені, і з посередниками міжнародними, і Російською Федерацією як державою, яке може диктувати нам умови, оскільки його війська знаходяться на нашій території. Йдеться про консультаційні послуги, про надання пропозицій ", - сказав Яременко

Крім того, нардеп пояснив, чому Верховна Рада буде враховувати позицію Росії при прийнятті рішення щодо статусу Донбасу.

"Наші спроби винести це питання [про особливий статус Донбасу] на референдум теоретично можуть бути сприйняті Росією як спроба України не виконувати свої зобов'язання, і це може зірвати мирні домовленості. Ми повинні враховувати і таку можливу реакцію Росії", - зазначив Яременко.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 3 жовтня, президент Зеленський записав звернення до українців через узгодження "формули Штайнмаєра" в Мінську.