RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Не зможемо відмовитися: у Зеленського зробили несподівану заяву щодо "формули Штайнмаєра"

Україна не зможе відмовитися від "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу, попередньо узгодженої на переговорах у Мінську, без "певних наслідків".

Про це заявив глава Комітету парламенту з міжнародних відносин, депутат з фракції "Слуга народу" Богдан Яременко, повідомляє "Апостроф" з посиланням на його інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, лист другого президента України, представника країни на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Леоніда Кучми про згоду на реалізацію даної формули представнику ОБСЄ в групі Мартіну Сайдіку не є зобов'язуючим, але показує певну позицію.

"І якщо ми поважаюча себе країна, ми повинні її дотримуватися. Щось подібне вже зафіксовано в Мінських домовленостях. І самі Мінські домовленості, хоча з моєї точки зору і не є міжнародним договором, але політично вони для нас зобов'язують", - підкреслив Яременко.

Він додав, що формулювання нового закону по Донбасу повинно відображати суть узгодженої "формули Штайнмаєра": окремі слова можна правити, суть - ні. Нардеп підкреслив, що порушення будуть мати наслідки не тільки у вигляді реакції Росії і продовження війни, але і викличуть реакцію Заходу.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 6 жовтня, в десятках міст України люди вийшли на вулиці, щоб висловити своє ставлення до нових домовленостей по Донбасу. Йдеться про скандальну "формулу Штайнмаєра", яку попередньо погодили на переговорах у Мінську і яка повинна увійти в новий закон по Донбасу.