RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Випадковий збіг: в мережі ажіотаж через призначення на топ-посаду дружини "слуги народу"

В Україні розгорівся новий скандал через призначення на посаду заступника міністра цифрової трансформації Людмили Рабчинської, яка є дружиною голови Міністерства юстиції Дениса Малюськи.

Про відповідне призначення йдеться на сайті Кабінету Міністрів.

Відомо, що Рабчинська вступить на посаду 15 жовтня. Зокрема, в її обов'язки, за словами глави відповідного міністерства Михайла Федорова, вона буде курирувати проект еМалятко.

У мережі одразу стали коментувати призначення. Так, в Facebook-акаунті "Баба и кіт", озвучили свій прогноз щодо найближчих призначень, мовляв, "скоро підуть домашні собачки і хом'ячки", натякаючи на близьку спорідненість Рабчинської і Малюськи.

У той же час, той же Михайло Федоров досить сприятливо відгукується про свого майбутнього заступника.

"Я вважаю її найкращим фахівцем в країні в цій сфері. Основними її досягненнями стали скорочення термінів і кількості документів, а також зниження корупційного чинника при отриманні таких послуг, як: призначення субсидій, пенсій і реєстрації декларацій про готовність об'єкта до експлуатації. Ідеолог проекту еМалятко", - сказав про Рабчинську він.

Відзначимо, раніше вона очолювала в Офісі реформ напрямок адміністративних послуг.

Що стосується чоловіка Рабчинської, Малюськи, то його було обрано на парламентських виборах 2019 року, № 21 в списку від партії "Слуга народу". Склав повноваження на першому ж засіданні парламенту. З 29 серпня виконує обов'язки Міністра юстиції України.

Як повідомляв "Апостроф", це не перший скандал в команді президента України Володимира Зеленського через призначення на посаду.