RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Зливає Зеленського: Кучма розлютив мережу заявою про "формулу Штайнмаєра"

Керівник тристоронньої контактної групи в мінському процесі, другий президент України Леонід Кучма впевнений, що так звана "формула Шнайнмаєра" до миру на Донбасі не призведе.

Про це він заявив в Чернігові, після традиційного вручення стипендій Благодійного фонду "Україна" кращим студентам Чернігівського національного технологічного університету.

"Формула Штайнмаєра" до миру на Донбасі не призведе, бо це не формула миру. Це формула на час політична або така - а раптом ми дотиснемо українців, вони на неї погодяться, і ми розвернемося ... Це взагалі "здати нас з потрохами", так би мовити", - зазначив політик.

За словами Кучми, проведення виборів на Донбасі без попереднього виведення військ, роззброєння, відновлення українського кордону - це повний абсурд. Також, на його думку, не може бути мови і про особливий статус Донбасу, оскільки це - шлях до конфедераційного устрою України.

Ще одним нюансом, який треба враховувати, перш ніж погоджуватися на якісь умови, зазначив Кучма, є стан окупованої території.

"Цей регіон практично зруйновано. За найскромнішими розрахунками, на його відновлення потрібно 100 млрд євро", - сказав він.

Тому, додав політик, відновлення миру на Донбасі - процес тривалий, відповідальний, який в значній мірі залежить від позиції лідерів європейських країн, а особливо від позиції президента США Дональда Трампа.

"Тому що сьогодні тільки ця країна більш-менш впливає на Росію", - зазначив Кучма.

У мережі бурхливо відреагували на заяву екс-президента.

Детальніше про важливі подробиці переговорів щодо Донбасу, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія пропонує Україні умови, на які ми ніколи не підемо - Леонід Кучма.