RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Виконали прохання Росії: в Польщі затримали українського офіцера, який воював на Донбасі

За запитом Російської Федерації на польському прикордонному пункті Дорогуськ був затриманий учасник війни на Донбасі та відомий активіст Ігор Мазур "Тополя"

Про це на свій сторінці в Facebook повідомив правозахисник і адвокат Андрій Мамалига.

"Дві години тому польські прикордонники на польському прикордонному пункті Дорогуськ затримали мого колегу, політв'язня, учасника війни на Сході України Ігоря Мазура. До нього не допускають українського консула і не надають адвоката. У понеділок попередньо в місті Холм буде вирішуватися питання про взяття Ігоря під варту з метою екстрадиції в Росію. Подробиці незабаром", - написав він у соцмережі.

Правозахисниця Олена Терещенко в повідомленні на Facebook уточнила, що Ігор Мазур мав відвідати в Польщі офіційний захід, на який його запросила польська сторона. Вона закликає небайдужих киян прийти о 19.00 до посольства Польщі, щоб висловити протест проти цього затримання.

Як відомо, Ігор Мазур Тополя в 2014 році був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборона Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014 року перебував в зоні АТО. З квітня 2015 року - офіцер Збройних сил України, командир роти, заступник начальника штабу розвідувального батальйону в секторі "М".

Після демобілізації в листопаді 2016 року стало заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира УНСО. З червня 2017 Ігор Мазур є головою громадської організації "Межіморья", що пропагує співпрацю держав Балто-Чорноморського регіону (Україна, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Грузія).

Як повідомляв Апостроф, 10 жовтня в Польщі українського театрального актора Юрія Марка побив власник піцерії, де той підробляв.