RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Раді влаштували "бунт" проти відкриття ринку землі: цікаві подробиці і фото

Відразу три фракції - "Батьківщина", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" і депутатська група "За майбутнє" виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Свою позицію з цього питання представники фракцій озвучили на засіданні Верховної Ради у вівторок, 12 листопада.

"Ми не будемо голосувати за закони про дерибан землі. Ми за ринок землі, але коли український селянин буде захищений, мінімальна ціна буде високою, український фермер буде захищений і матиме пріоритет, а ті, хто хочуть скупити землю шматками площею з Ліхтенштейн або Андорру, не зможуть це зробити. І ніякі популістські референдуми влади не допоможуть", - заявив представник "ЄС" Микола Княжицький.

Також свою позицію з цього питання озвучила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Земля стає в світі дорогим стратегічним ресурсом. Сильні, інтелектуальні, розумні країни світу своєю стратегією визначили скупку в державну власність земель сільгосппризначення як у своїй країні, так і за її межами. Ні в якому разі не можна сьогодні Україні позбутися від цього стратегічного ресурсу", - заявила вона, вийшовши до трибуни з фракцією і великим зеленим банером "Ні розпродажу української землі!".

1 / 1
1 / 1
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", в 12 областях України активісти перекрили траси державного значення, протестуючи проти земельної реформи.