RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Залишилось мало часу: нардеп "Слуги народу" назвала "найкращий вихід" щодо статусу Донбасу

На сьогоднішній день найкращим виходом було би пролонгування закону щодо особливого статусу Донбасу, який діє до грудня 2019 року.

Про це в інтерв’ю "Апострофу" заявила нардеп "Слуги народу" Ірина Верещук, відповідаючи на запитання про те, чи будуть у Верховній Раді голоси під особливий статус Донбасу.

"Дивлячись який статус. Те що передбачає Мінськ? Зараз залишилося дуже мало часу, щоб фахово напрацювати такий важливий законопроект. Для цього треба багато часу та дискусія, якої ще не було. Зараз найкращим виходом було би прологнування закону по особливому статусу Донбасу, який діє до грудня 2019 року. І тоді ми матимемо час, щоб дійсно розробити законопроект, провести усі необхідні майданчики дискусій – і тоді або ми це акцептуємо, або ні", - пояснила вона.

Нардеп додала, що Зеленський добре поінформований, ознайомлений з результатами соціологічних опитувань, і може грамотно аналізувати ситуацію.

"Його дії не будуть направлені на поглиблення конфлікту в суспільстві. А особливий статус, внесений до Конституції – це розкол у суспільстві. І ніхто на це не піде", - додала Верещук.

Нардеп підкреслила, що в цьому контексті зустріч з Путіним 9 грудня є дуже важливою.

"Задля того президент і їде 9 грудня на Нормандський саміт, аби зафіксувати, що ми можемо зробити, де є межа поступок, а що ми ніколи не можемо зробити", - зазначила вона.

Повну версію інтерв’ю з Іриною Верещук читайте і дивіться на Апостроф ТВ найближчим часом.