RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Колишній нардеп-утікач зробив гучну заяву про повернення в Україну

Колишній нардеп і бізнесмен Олександр Онищенко, який виїхав за кордон в 2016 році через кримінальне переслідування, у грудні повертається в Україну.

Про це сам Онищенко заявив журналістам Kyiv Post.

"Я вважаю, що пора", - прокоментував свої плани на повернення бізнесмен.

Він планує прилетіти до Києва 13 грудня, аби спростувати звинувачення щодо себе у шахрайстві і відмиванні грошей.

Аби підтвердити свої наміри, надіслав журналістам фото квитка в економ-класі на літак компанії Ryanair, який вилітає з Барселони до столиці України.

Олександр Онищенко виїхав за кордон 2016 року. Мешкає у селі в Іспанії. Раніше заявляв журналістам, що може повернутися до Києва, коли захоче. Навіть надав редакції документи на підтвердження. Але в них ідеться про те, що він погодився здатися Києву за вказівкою іспанських і українських правоохоронців, а також Інтерполу.

Нагадаємо, що 5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.НАБУ на 16 лютого викликало нардепа-втікача Олександра Онищенка для вручення обвинувального акта за підозрою у створенні незаконної газової схеми. Згодом голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що в грудні Онищенко екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.

Чим наразі завершиться кримінальне провадження проти Олександра Онищенка, невідомо. Натомість раніше "Апостроф" опублікував матеріал, в якому згадав про 10 провальних кримінальних справ проти українських політиків