RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Допоможуть США? Зеленський зробив важливу заяву про долю Криму і вибори на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його не влаштовує пункт в мінських домовленостях щодо проведення місцевих виборів на Донбасі.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel.

"Третій момент, перш ніж приступити до виборів, - це повне виведення всіх незаконних збройних формувань будь-якого роду, в будь-якій формі, з якою-небудь зброєю ... Коли ці три пункти будуть вирішені, ви побачите, що ми усі хочемо закінчити війну. Ми самі хочемо цього напевно. Але тоді ми подивимося, чи дійсно Росія цього хоче", - сказав він.

Президент наполягає на тому, що вибори повинні пройти тут за українським законодавством, яке виключає присутність бойовиків.

"Всі українські партії повинні мати доступ. Там повинні бути спостерігачі, журналісти, ОБСЄ, Центральна виборча комісія. Якщо є збройні угруповання, жодна партія не піде туди", - сказав він.

Також в інтерв'ю Зеленський висловився про роль США в ситуації з Кримом. Глава держави вважає, що в справі з Кримом Штати могли б допомогти.

"Міг би бути такий формат переговорів: Україна, Росія, США", - сказав президент.

Нагадаємо, що бойовики зробили зухвалий випад, підписавши "закон" про нібито розширення своїх територіальних "кордонів", які визначаються всією Донецькою областю, а не тільки окупованою частиною.