RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Працював під "прикриттям": нардеп встановив рекорд із кнопкодавства в Раді, відео

Народний депутат Володимир Кальцев з фракції "Опозиційна платформа - За життя" упродовж дня дев'ять разів порушив процедуру особистого голосування у Верховній Раді.

На відео народного обранця зафіксували представники руху Чесно.

За підрахунками активістів, Кальцев вісім разів займався кнопкодавством під час ранкового пленарного засідання і один раз - при реєстрації нардепів на вечірнє засідання. Зокрема, нардеп кнопкодавив під час голосування за сім поправок для перезавантаження ГБР, а також під час прийняття цього ж акта в другому читанні і в цілому.

На опублікованому відео видно, як Кальцев намагається прикрити свою руку листком, натискаючи на кнопку замість свого сусіда. Про це ж свідчить табло ВР, де місце Кальцева і сусіднє з ним, яке займає його колега по фракції, нардеп-мажоритарник Олександр Пономарьов, світяться зеленим кольором.


Раніше, 14 листопада, Пономарьов кнопкодавів замість Кальцева.

Таким чином, дев'ять разів порушивши процедуру особистого голосування, Кальцев побив рекорд Верховної Ради 9-го скликання.

Як повідомляв "Апостроф", активісти спіймали на кнопкодавстві народного депутата від "Опозиційною платформи - За життя" Василя Німченка, який раніше пропонував карати своїх колег за несумлінне голосування.