RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Рада продовжила закон про особливий статус Донбасу: що це означає

У четвер, 12 грудня, Верховна Рада проголосувала за закон про продовження особливого статусу Донбасу. Документ підтримали 320 нардепів.

Законопроект передбачає продовження закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" на один рік - до 31 грудня 2020 року.

Проект закону №2569 внесли в Раду 10 грудня глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

Вхідні в комітет представники партій "Голос" Роман Лозинський та "Батьківщина" Олена Шкрум відзначили, що їх фракції не підтримають цей законопроект.

У статті 10 цього закону зазначено, що всі його основні положення почнуть діяти тільки після проведення на Донбасі місцевих виборів за українським законодавством з дотриманням міжнародних стандартів. Решта статті закону не діють, зокрема про амністію і недопущення кримінального переслідування учасників подій на Донбасі; про право мовного самовизначення жителів Донбасу і можливості використання російської мови в органах державної влади і місцевого самоврядування.

Як повідомляв "Апостроф" 12 грудня Верховна Рада України проведе засідання, на якому розгляне 24 питання.