RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Бойовики ЛДНР заявили про "переговори" з ПАРЄ: мережу стривожили подробиці

Проросійські бойовики ЛДНР вислали своїх делегатів у Мінськ, де ті зустрілися із представниками ПАРЄ і європейськими політиками.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на допис Ірини Геращенко у Facebook.

"У Мінську так звані прєдставітєлі ордло зустрілися з проросійськими представниками національних парламентів - членами ПАРЄ. Поки Україна і ВР втрачають важливі міжнародні майданчики, РФ повним ходом, через своїх сателітів, легітимізує "республіки" - після нормандської зустрічі, до речі. Чекаємо реакції МЗС і посольств, профільного комітету і української делегації на цю ганьбу", - написала Геращенко.

Вона також додала, що Україна останнім часом стрімко втрачає свої позиції на міжнародній арені. Як приклад політик навела ситуацію, коли українська делегація вчинила демарш у Страсбурзі. Це була відповідь на те, що кілька іноземних політиків відвідали окупований Донбас та анексований Крим.

Про зустріч делегатів бойовиків із членами ПАРЄ повідомили і ряд білоруських та російських ЗМІ. Зокрема, вони зазначили, що німецькі політики говорили з Наталією Ніканоровою, Родіоном Мірошником, Владиславом Дайнего. Усі троє заявили, що представляють так звану ДНР. Додали, що українська влада, буцімто, привласнила собі монополію на інформацію і міжнародна спільнота не має повного уявлення про те, що коїться в окремих регіонах Донецької та Луганської областей. Також вони розкритикували план введення в окупований Росією регіон миротворців. Заявили, що "це не вирішить наші проблеми".

Тим часом депутат ПАРЄ від Німеччини Ульріх Оеме заявив, що "ми хотіли б скласти об'ємну картину про те, що відбувається в регіоні, щоб потім виробити свою позицію". Так політик намагався пояснити зустріч із представниками "республік", які не визнає весь світ.

Нагадаємо, що раніше "Апостроф" уже писав про те, що у Кремлі заявили, що зміни в Мінські угоди, так званий "Мінськ-3", можуть бути внесені тільки за умови участі "експертів" з так званих "ДНР" і "ЛНР".