RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Почитайте історію: в мережі висміяли слова Путіна про споконвічно російські землі в Україні

У мережі жорстоко висміяли заяву президета РФ Володимира Путна про те, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території і тепер РФ з цим розбирається.

Допис опублікував на сторінці у Facebook Олексій Петров.

"Вирішив я було почитати історію споконвічно російських земель. Відразу в голові зринула, звичайно ж, споконвічна і, звичайно ж, російська Калінінградська область. Правда, саме місто імені Калініна колись називалося Кенігсберг. Ядром міста виступив замок, заснований на місці самбійского або прусського форту Твангесте, що означає «Дубовий ліс», а також кількох прусських поселень.

Може росіяни споконвічно завжди жили в Приамур'ї? У IV столітті територію Приамур'я заселив землеробський народ мохе, який вирощував просо і пшеницю, а також розводив свиней і коней. Напевно, росіяни почали свій історичний шлях від Курильських островів? Відкриваю. Читаю. До приходу російських і японців острова були населені айнами", - написав ПЕтров на сторінці у соцмережі.

Українці жваво відгукнулися на допис і включилися в обговорення. Президенту РФ пропонують нагадати, що, починаючи з часів СРСР, Росія намагалася привласнити собі території та здобутки інших народів. І цьому є багато доказів в історіографії, релігієзнавстві та культурології.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, на щорічній прес-конференції у Москві Володимир Путін заявив, що військову техніку бойовикам на окуповану територію Донбасу поставляли держави, "які їм симпатизують".