RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві блокують вивіз екс-беркутівців, яких внесли в список на обмін

Увечері в суботу, 28 грудня, під Лук'янівським СІЗО в Києві збираються активісти, які хочуть перешкодити вивезти обвинувачених в розстрілах на Майдані екс-беркутівців для обміну.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Роман Синіцин.

За його словами, під судом і в будівлі суду перебуває близько двох сотень людей. При цьому, він також закликав інших людей приходити під будівлю СІЗО і суду, щоб заблокувати спробу вивезти підозрюваних.

Учасники акції повинні зібратися о 20 годині біля Лук'янівського СІЗО і "протриматися до завершення обміну".

Акцію прокоментував також шоумен і кандидат в нардепи від партії "Голос" Сергій Притула.

"Зараз в Лук'янівське СІЗО підтягуються сотні людей, щоб заблокувати можливість вивезення та подальшого обміну "беркутів". Серед цих людей немає жодного, хто б не хотів повернення наших полонених додому. Але всі вони хочуть розуміти, за яким принципом і хто формує списки на обмін... Максимально не рекомендую владі застосовувати силу проти людей, які збираються на Лук’янівці. Ви самі створили собі цей клопіт. Небажанням чути і небажанням пояснювати логіку своїх кроків. Застосування сили може розпочати такі процеси, яких не хоче ніхто в нашій країні. А в сусідній – чекають з великим нетерпінням", - написав він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", винним у теракті у Палаці Спорту під час "Маршу гідності" 22 лютого 2015 року в Харкові винесли вирок і відпустили з-під варти.