RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Відмовився приїхати: в США розкрили нові дані про тиск Трампа на Зеленського

Віце-президент США Майк Пенс за вказівкою американського лідера Дональда Трампа скасував свій запланований візит на інавгурацію Володимира Зеленського після того, як Україна відмовилася почати розслідування проти екс-віце-президента Джо Байдена.

Про це в інтерв'ю MSNBC заявив затриманий соратник адвоката Трампа Лев Парнас.

За його словами, даний візит був запланований, але на зустрічі з помічником Зеленського Сергієм Шефіром прозвучала фраза, що якщо Україна не оголосить про розслідування проти Байдена, то відносини з США стануть "зіпсованими".

"Це було після мого телефонного дзвінка. Бесіда, яку я виклав пану Шефір, була в основному тим, що мені сказали зробити Джуліані і президент, а потім я повернувся до них, сказавши, що він відповість мені пізніше сьогодні ввечері", - розповів Парнас.

Він уточнив, що Шефір не відповів і заблокував його в месенджері WhatsApp. На наступний день візит Пенса в Україні було скасовано.

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав, що у вересні президенту США Дональду Трампу оголосили про початок імпічменту через телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським. Трампа звинувачують у тиску на українського президента для розслідування діяльності газової компанії Burisma в Україні, до ради директорів якої входив Хантер Байден.