RU  UA  EN

Субота, 30 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації: подробиці

В рамках зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), в якій бере участь і українська делегація, у понеділок, 27 січня, більше 30 делегатів піднялися з місць на знак протесту проти участі в засіданнях Росії.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

"У ПАРЄ оскаржено повноваження Російської делегації з базових причин! Більше 30 делегатів ПАРЄ встали на підтримку цієї ініціативи ... Невелика поки, але перемога!" - написав він.

За його словами, протягом двох днів питання законності перебування російської делегації в ПАРЄ, буде вирішено. Також він додав, що повноваження російської делегації в ПАРЄ оскаржено також з процедурних причин - в складі їх делегації депутати, на яких накладено європейські санкції.

"Необхідна підтримка від колег отримана, спасибі!" - додав він.

Гончаренко також зазначив, що оскаржено і обрання віце-президентом ПАРЄ від Росії Петра Толстого.

"Щоб стати віце-президентом Асамблеї йому доведеться пройти процедуру таємного голосування. Подивимося, скільки проголосує за цього вірного "путінця", - уточнив нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", раніше делегація України пропустила попередню осінню сесію ПАРЄ після парламентських виборів в липні 2019 року, протестуючи проти повернення Росії в Асамблею.