RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Взявся за улюблену тему Кремля: "слуга народу" відзначився абсурдною ініціативою в Раді

Народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський зареєстрував законопроект, яким, зокрема, забороняється використання в Україні гімну Німецької імперії (Третього Рейху), який не змінювався з 1922 року і використовується в Німеччині до сих пір.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці колишній глава Українського інституту національної памяті, народний депутат Володимир В'ятрович.

"Бужанський взявся інший улюблену кремлівську тему -" вдосконалення "законодавства про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів", - прокоментував В'ятрович реєстрацію нардепом з "Слуги народу" законопроекту № 2797 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання героїзації військових злочинців і легалізації нацизму ".

Колишній глава Українського інституту національної памяті звернув увагу на безглуздість законопроекту. Максим Бужанський, зокрема, вжив таке формулювання, з якої випливає, що Третій Рейх - одна з радянських республік.

"Про зміст пропозицій годі й казати. Не тільки через абсурдність переліку в цій статті того, що автор називає« військовими і напіввійськовими формуваннями », а й тому, наприклад, що з 1922 року і до сих гімн Німеччини - це одна і та ж «Пісня німців» на слова Гофмана фон Фаллерслебена і музику Йозефа Ґайдна. В різний час офіційним гімном були різні строфи одного і того ж вірша, а мелодія взагалі не змінювалася. Виходить, що депутат-раціоналізатор пропонує заборонити грати гімн ФРН - однієї з найважливіших європейських дер арств, партнера України ", - зауважив Володимир В'ятрович.

Нардеп вважає, що від цей законопроект не має ніякого практичного сенсу, тому що в Україні нацистська пропаганда і символіка не просто заборонені, а є кримінальним злочином, за який передбачено до 5 і навіть 10 років ув'язнення.

"Єдине пояснення появи таких шедеврів - допомога державі-агресору в спробах дискредитації України і підтримка брехні про нібито" перегляд результатів Другої світової війни "та уявну реабілітацію" осіб, які брали участь в переслідуванні і масового знищення євреїв і ромів ", - підкреслив В'ятрович.

Як повідомляв "Апостроф", раніше нардеп Максим Бужанський з фракції "Слуга народу" вибухнув матом на новина про те, що колишній глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович стане народним депутатом.