RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Нардепів жорстко покарали за прогули засідань Ради

У листопаді 2019 року народним депутатам не заплатили майже три мільйони гривень через прогули засідань комітетів і неучасть в голосуваннях на засіданнях Верховної Ради.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "ЧЕСНО".

Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, за той місяць 78 нардепам припинили виплату компенсацій витрат, пов'язаних з виконанням депутатських обов'язків.

Оштрафовані таким чином прогульники були у всіх фракціях і депутатських групах, а також серед позафракційних депутатів. В тому числі, серед них - п'ятий президент України Петро Порошенко, глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко та інші відомі політики.

Найбільша кількість пропущених голосувань на пленарних засіданнях в листопаді - у депутатів від правлячої фракції "Слуга народу" Олександра Дубинського (93,3%), Олексія Жмеренецкого (93,3%) і екс-депутата Олексія Кучера (93,3%; призначений головою Харківської ОДА).

Крім того, в листопаді 23 народних депутата без поважних причин не брали безпосередньої участі в понад 50% засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких вони обрані.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у Верховній Раді можуть розглянути зміни до Конституції України, які стосуються зменшення кількості народних депутатів.