RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росіянин з подвійним громадянством: журналісти розкрили деталі про "фаворита" команди Зеленського, відео

Бізнесмен Борис Баум, який з подачі Офісу президента України Володимира Зеленського може очолити орган контролю за гральним ринком, користується подвійним громадянством, яке заборонено в Україні.

Про це повідомили журналісти Bihus.Info в сюжеті, опублікованому на відеохостингу YouTube.

За інформацією розслідувачів, Борис Баум, який в останні 15 років обіймав керівні посади в ряді компаній, що належать російській групі під назвою "Лужниковська", після отримання в минулому році українського громадянства продовжує користуватися іншим документом.

Зокрема для входу в Верховну Раду пан Баум пред'являє паспорт громадянина Латвії.

"Баум - фаворит Зе-команди, якому хочуть віддати під контроль гральний ринок - з оборотом близько мільярда доларів. Є одне але: він донедавна був громадянином Латвії, а без українського громадянства не міг очолити держорган. Та ніщо не зупинить призначення, час якого настав, тож з підпису Зеленського, Баум громадянство отримав. От тільки від громадянства Латвії він досі не відмовився, що є порушенням закону", - сказано в анонсі опублікованого сюжету.


Як повідомляв "Апостроф", в Кабінеті міністрів України вже є низка проектів щодо запровадження подвійного громадянства для українців.