RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вибори на Донбасі і в Криму: Зеленський виступив з несподіваною заявою

Місцеві вибори в Україні восени пройдуть і на Донбасі, і в Криму. Про це 15 лютого заявив президент України Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції з безпеки.

За словами глави держави, зараз метою Києва є проведення виборів на всій території України.

"Наше бажання сьогодні провести місцеві вибори по всій Україні, включно з окремими районами Донецької та Луганської областей в жовтні 2020 року. Хотілося б і на території Криму. Але зробити це без елементарних політичних умов неможливо для нас. Особливо, коли Росія інформує, що на Донбасі було видано 125 тисяч російських паспортів. Людям на Донбасі потрібні вибори, які будуть визнані всім світом легітимними", - зазначив він.

При цьому він зазначив, що влада України буде домовлятися з мирними жителями окупованих територій, але не з терористами.

Зеленський також запропонував ідею секторального розведення сил на Донбасі. У контактній групі в Мінську українська сторона запропонувала і вже майже погодила одну ділянку розведення, зазначив президент.

"Я хотів би розповісти про пропозицію України про розведення сил по секторальному принципу. Відповідно до нього лінія розмежування розбивається на сектори. Здійснюється поступове розведення сил, перехід від одного сектора до наступного можливий тільки після того, як СММ ОБСЄ перевірить, що в секторі відсутні незаконні збройні формування", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що на Мюнхенській конференції безпеки, на яку приїхав президент України Володимир Зеленський, перша заява була присвячена Донбасу.