RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зібралися визнавати бойовиків? В Україні вказали на дивний пункт в переговорах по Донбасу

Під час переговорів по Донбасу, які відбулися в Мінську 11 березня, українські політики мовчали, в основному говорили російські.

Про це повідомляє журналіст Петро Шуклінов на своїй Facebook-сторінці.

"Ніхто не може мені сказати, навіщо потрібна "консультативна рада" по Донбасу. Влада води в рот набрала і мовчить. Робить вигляд, що нічого не сталося. Козак (заступник керівника Адміністрації президента РФ - "Апостроф") від особи Путіна вчора в Мінську офіційно надів цю раду на голову Єрмаку (керівник Офісу президента України - "Апостроф")", - написав він.

За словами журналіста, тепер, замість України, коментарі на цю тему роздає прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Єрмак мовчить. Зеленський мовчить. Каже тільки Росія. Хто увійде до ради? Навіщо це треба Україні? Ми зібралися визнавати терористичні організації Росії на Донбасі стороною переговорів? Це такий компроміс? Президент Зеленський погодився з цим? Ще раз: ХТО увійде в цю раду і НАВІЩО вона Україні? Нуль комунікацій. Нуль пояснень. Нуль інформаційної політики", - підкреслив Шуклина.

Як повідомляв "Апостроф", Україна не має можливості в односторонньому порядку завершити війну на Донбасі. Таку заяву 12 березня зробив президент України Володимир Зеленський, який відвідав презентацію системи фіксації адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.