RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Коронавірус в Раді: з'явилися подробиці про зараженого "слугу народу" і роботу парламента

У народного депутата з фракції "Слуга народу" Руслана Горбенка було підтверджено коронавірус, однак, незважаючи на це, фракція і Верховна Рада в цілому продовжать свою роботу.

Про це в Facebook заявила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Вона припустила, що Горбенко міг заразитися від колег з інших фракцій, у яких хворобу було діагностовано раніше.

"Наразі ясно, що симптоми у Руслана проявилися лише 19 березня, тому, найвірогідніше, перебуваючи 17-го на позачерговому засіданні Ради, він ще не міг заразити колег. Але коло близьких контактів зараз встановлює Апарат Верховної Ради. Комітет з питань прав людини деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який входить Руслан, на засідання в останні 14 днів не збирався", - пише Кравчук.

За її словами, фракція "Слуга народу" не припиняє свою роботу, також продовжує працювати і парламент. Однак всі депутати пройдуть тести на вірус і на пленарні засідання будуть приходити в захисних засобах.

Кравчук зазначила, що в будівлі Ради застосовано "безпрецедентні дезінфекційні процедури". Нардепи вже обмежили коло контактів до мінімуму, всі питання, які можливо вирішити дистанційно - вирішуються саме так.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у народного депутата України з групи "Довіра" Сергія Шахова також виявили коронавірус. Всього заразилося коронавірусом як мінімум 3 нардепи.