RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ексгубернатор Одеської області Максим Степанов став новим міністром охорони здоров‘я: його біографія і фото

Верховна Рада України призначила нового міністра охорони здоров'я, ним став Максим Степанов – ексгубернатор Одеської області та медик за освітою, тож із предметом знайомий.

Ми зібрали на нового очільника МОЗу невелике досьє.

Народився в сім‘ї медиків. Сам – хірург за першою освітою, дружина – нефролог вищої категорії.

2011–2016 роки – директор поліграфкомбінату "Україна". Максим Степанов "воював" тоді з паспортною мафією. У результаті "Україна" почала друкувати перші в країні ID-картки, які, до речі, стали дешевшими за попередні зразки документів.

2017–2019 – губернатор Одеської області. Пріоритетами називав медицину, інфраструктуру та освіту.

Серед перемог Степанова на цій посаді в регіоні виділяють: запуск телемедицини – він зробив цей новий для України медичний пілот успішним кейсом; відкриття найбільшого у країні центру нефрології; створення "карти реперфузійних клінік" для пацієнтів із хворобами серця по всій області; запуск дистанційного навчання для школярів із віддалених сіл; будівництво траси Одеса–Рені.

У 2019, під час президентської кампанії, вступив у відкритий конфлікт із Петром Порошенком. Максим Степанов не захотів тоді роздавати по 1000 гривень з бюджету під вибори, за що його відсторонили.

Під час спалаху захворюваності на коронавірус в Україні вже колишній голова ОДА зайнявся волонтерством та почав допомагати одеським лікарням. Закупив для медиків захисні костюми, апарат ШВЛ і 4000 респіраторів.

Нагадаємо, за останні сім місяців в МОЗ змінилося три керівника. Максим Степанов - четвертий. Слід зазначити, що реформа системи охорони здоров'я не завершена, в країні розпал пандемії коронавируса і непідготовлені до боротьби з нею медики і лікарні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: