RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Обмін полоненими з бойовиками ДНР-ЛНР: в Україні зробили важливі уточнення

Українська сторона розраховує, що черговий етап обміну утримуваними особами з російськими окупаційними адміністраціями на Донбасі відбудеться протягом двох найближчих робочих днів перед Великодніми святами.

Про це повідомив віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Олексій Резніков в бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У нас є сьогодні більш чітка впевненість, що це станеться до Великодня, протягом двох наступних робочих днів - четверга і п'ятниці. Ми дуємо на воду і сподіваємося, що обмін відбудеться до Великодніх свят, в ці робочі дні. Ми намагаємося максимально прискоритися, зробити те, що залежить від нас, і будемо готові", - сказав він.

За словами чиновника, підстави для стриманого оптимізму дає заява спецпредставника глави ОБСЄ в тристоронній контактній групі Хайді Грау. Вона раніше повідомила, що всі сторони процесу надали відповідні підтвердження.

"Передова група працює там вже два дні, зокрема, мій заступник. Він особисто перевірив місця обсервації, куди наших громадян повезуть після обміну на 14 днів. Там вони будуть забезпечені доглядом, медичним контролем, харчуванням, одягом та засобами зв'язку для спілкування з рідними і близькими хоча б по відеозв'язку", - сказав Рєзніков.

Передбачається, що обмін утримуваними особами відбудеться у двох місцях, оскільки навіть між двома окупаційними адміністраціями РФ на Донбасі (так звані "ДНР" і "ЛНР") зараз є внутрішній кордон у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Тому це буде в двох точках. Зараз логістично це визначається, узгоджується", - зазначив Рєзніков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Зеленського назвали терміни нового обміну полоненими.