RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Займуться боротьбою з "правочним спамом" і не тільки: онлайн трансляція засідання Ради 16 квітня

У четвер, 16 квітня, Верховна Рада зібралася на позачергове засідання, в ході якого планує прийняти зміни до регламенту парламенту, які дозволять швидше розглянути проект "антиколомойського" закону.

Дивіться онлайн відеотрансляцію на сайті "Апострофа".

Всього на порядку денному позачергового засідання Ради п'ять питань.

Зокрема, законопроект №1043 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів в ході законодавчої процедури", передбачає можливість обговорення за скороченою процедурою поправок і пропозицій, відхилених головним комітетом. Також згідно із законопроектом, депутати зможуть провести скорочене обговорення врахованих головним комітетом пропозицій, поправки з наступним голосуванням щодо її прийняття, виключення в цілому чи її частини.

Крім того, депутати планують розглянути проект закону №0034 "Про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проект" Вища освіта України ") між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Також на порядку денному йдеться про проект закону №2653 "Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Якщо закон приймуть, то Кабінет міністрів зможе визначати адмінцентри територіальних громад і їх територій, а також представляти Раді проекти законодавчих актів про створення і ліквідацію районів.

Парламентарії розглянуть проект закону №2654, яким передбачено посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за пошкодження, руйнування складових телекомунікаційної мережі.

Крім того, на порядку денному значиться законопроект № 2398 "Про оборонні закупівлі", який повинен забезпечити гармонізацію правил оборонних закупівель відповідно до стандартів країн-партнерів Північноатлантичного альянсу і Європейського союзу в частині гармонізації оборонної Директиви 2009/81/ЄС.Нагадаємо, що на минулому засіданні, 13 квітня, депутати проголосували за зміни до бюджету на 2020 рік.