RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

НАБУ прийняло несподіване рішення у справі екс-заступника міністра Гримчака: перші подробиці

Національне антикорупційне бюро закрило справу проти колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, якого правоохоронці підозрювали в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про це Гримчак написав у Facebook.

"Оскільки сьогодні день хороших новин, повідомлю на своїй сторінці, що справу, порушену НАБУ проти мене по ст. 366 КК України, закрито за відсутністю складу злочину", - зазначив він.

"Відповідний звіт я опублікую тут трохи пізніше, як тільки адвокати отримають весь пакет документів", - додав Гримчак.

Пізніше адвокат Гримчака Тетяна Матяш повідомила виданню lb.ua, що мова йде про закриття справи, що стосується недостовірного декларування. Це стаття 366-1 Кримінального кодексу України, а не 366, як вказав колишній чиновник.

"Ця справа - про недостовірне декларування його витрат. У його дружини був кредит на авто. Авто вкрали, а страхова компанія збанкрутувала. І не оплатила страховку. Більше десяти років дружина не знала про те, що цей кредит ще за нею числиться. І він теж про це нічого не знав", - сказала адвокат.

За її словами, Національне агентство по запобіганню корупції передало відповідні матеріали на Гримчака в НАБУ в серпні-вересні 2019 року. Тоді ж було зареєстровано кримінальне провадження за статтею 366-1 КК України. Саме цю справу зараз закрили, оскільки ніяких умисних дій не було.

При цьому Гримчак також знаходиться під нічним домашнім арештом по іншій кримінальній справі - про шахрайство та підбурювання до хабара в розмірі 1,1 млн доларів.

14 серпня 2019 року співробітники НАБУ та СБУ затримали Юрія Гримчака і його помічника Ігоря Овдієнка за підозрою у вимаганні хабара в розмірі 1,1 млн доларів.

30 січня 2020 року екс-чиновника за рішенням суду звільнили з СІЗО та перевели під домашній арешт.

Тоді ж Гримчак заявив, що буде домагатися зняття звинувачень проти нього, оскільки кримінальна справа, за його словами, була замовною.

Як повідомляв "Апостроф", 15 серпня 2019 року Гримчаку правоохоронці повідомили про підозру по ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.