RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Це історичний момент: Зеленський виступив з потужною заявою в Раді про "антиколомойський закон"

Президент Володимир Зеленський виступив на засіданні Верховної Ради 13 травня і звернувся до народних депутатів з приводу голосування за так званий "антиколомойський" законопроект №2571-д.

Зеленський почав свій виступ з подяки на адресу українських медиків і відразу перейшов до законопроекту "Про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", який передбачає гарантії неповернення банків-банкрутів колишнім власникам. Зеленський назвав закон "історичним" і необхідним для захисту економіки України.

"Ви знаєте, я не буду дуже довго. Я думаю, що і так прийняття банківського закону дуже затягнулося... Є питання захисту нашої економіки... Буде кілька важливих історичних законів, які повинні об'єднувати всю країну, всі партії. Я хотів, щоб саме так пройшло голосування. Щоб ви підтримали законопроект, який повинен захистити економіку і допомогти Україні саме зараз", - сказав президент.

Як раніше повідомляв "Апостроф", міністр фінансів Сергій Марченко назвав прийняття так званого "антиколомойського" закону головною умовою подальших переговорів з МВФ.